Проговори шофьорът от зрелищната катастрофа в Бургас и разкри неговата версия за инцидента! Нито съм минал на червено, нито съм отнел предимство, нито съм карал с…

полиция

Нито съм минал на червено, нито съм отнел предимство, нито съм карал с превишена скорост, твърди Антон, предаде Флагмен.бг.

Шофьорът на Форда – мъж на средна възраст, превозващ майка си, може да се окаже реалният виновник за зрелищната катастрофа с БМВ край Механото в Бургас. Водачъ на немското возило – Антон Д., разкри своята версия за инцидента.

„Нито съм минал на червено, нито съм отнел предимство, нито съм карал с превишена скорост. На светофара нямаше други коли, нашата беше единствената. Водачът на Форда до последно се чудеше дали да тръгне преди мен, но явно е закъснял с реакцията си и тръгна секунди преди аз да навляза в кръстовището. Нямаше как да се избегне сблъсъка, карах с не повече от 50-55 км/ч, спирачен път на практика няма“, заяви Антон Д.

Катастрофата става на кръстовището на бул. „Стефан Стамболов” и ул. „Дунав” – място, добре познато на всички бургазлии с това, че е изключително опасно и там често стават подобни инциденти.

Водачът на БМВ-то се е движел по бул. „Стефан Стамболов” в посока УМБАЛ-Бургас. Фордът наобратно, в посока Новата поща, но неговата цел е била малката уличка „Дунав” – тоест американското возило е трябвало да извърши ляв завой.

Характерно за светофарната уредба на това кръстовище е, че пуска трафика в двете посоки едновременно. Водачите, които искат да завият наляво обаче, трябва да изчакат всички преминаващи в двете посоки по бул. „Стефан Стамболов” автомобили. Изглежда точно тук е и пропускът.

Ето това е начинът, по който е станала катастрофата, според Антон Д.. Легенда:
В червено – траекторията на Форда;
В Сиво – траекторията на Мердецеса.
В жълтия кръг – мястото на сблъсъка;

Със зелено пък е обозначен сигналът на светофарите по време на инцидента
„Той просто не изчака и тръгна преди нас. Затова и на мястото на инцидента водачът на Форда беше смирен и не каза нищо. Може да не ни е видял, може да е бързал, няма значение – резултатът е ясен”, твърди шофьорът на БМВ-то. Той уточни още, че категорично зад волана на бавареца бил той, а не синът му, който се возел на предната седалка до него.

Присъстващи на място „недоброжелатели” набедили момчето, че е шофьорът с цел да го „очернят”.
Флагман.БГ е готов да предостави право на отговор и на другата страна, участвала в инцидента – водачът на Форд Фокус, чиято майка вчера бе откарана по спешност в УМБАЛ-Бургас заради катастрофата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ