Щедрост, Слави Трифонов дарява Ванката с най-големия подарък

Ванката, Слави Трифонов

От половин година колоритният бивш реквизитор и момче за всичко в „Шоуто на Слави” Иван Атанасов-Ванката, се изявява като синоптик в телевизията на на Дългия – 7/8. В гардероба му обаче има само 2 сака, 3 ризи и един чифт дънки, установиха наблюдателни зрители на синоптичните му прогнози. Добродушният стар ерген нямал голям избор и комбинирал дрехите една с друга доколкото може.

Напук на очакванията, че шефът му Слави Трифонов ще му направи подарък, като най-накрая ще го изпрати на логопед, който да коригира фъфленето му, Ванката продължава да съобщава прогнозата с характерното си странно произношение. Дългия и екипът му били убедени, че чарът му се криел именно в обратната му захапка и дефектен говор.

Ванката и Слави се запознали през есента на 1995 г., когато Атанасов отишъл да работи като помощник-реквизитор в „Каналето”.

Имал шести разряд за заварчик, но имал многобройни умения. Понеже работата му била да намира разни неща, понякога се налагало да ги прави  сам, затова  влизал в ролята на дърводелец, ковач или готвач. Веднъж дори направил погача. Взел от магазина брашно, яйца, мая, сол и по рецепта на майката на приятел замесил тесто. В свободното си време предпочитал да готви и да ходи за риба с приятели. Имал колекция от повече 40 готварски книги, като можел да направи всякаква манджа. „Най-много готвя на кучетата си”, признава Ванката.

След като през май Слави обяви, че шоуто спира, реквизиторът получил няколко предложения за работа от различни предавания. Ванката обаче бил един от най-верните служители на Слави. Кълнял се, че Дългия е най-добрият началник, който някога е имал, и никога няма да го напусне, освен ако той сам не го изрита, пише „Уикенд“.

 

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ