НАГЛО! Шеф на ГЕРБ взе 65 бона държавна помощ, купи на сина си кола за 250 000

7 Dni Bulgaria26.05.2020
иван тотев

Фамилията на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев получава 65 000 лева държавна помощ по схемата 60/40, за да подкрепи бизнеса си. Взе ги без засечки, както десетките обществени поръчки преди това.

Имат право хората -отговарят на условията, полага им се и знаят – винаги може да се вземе още. Дано е така и когато трябва да дават! Макар в декларациите на Тотеви и фамилните им фирми да не се виждат милионите с платени данъци, с които тези успяващи граждани на републиката осигуряват охолния си живот, купуват имоти, строят, надграждат и инвестират.

Трябва да си голям непукист, за да се наредиш на опашката за помощи с онези, които едва кретат в кризата с коронавируса и бизнесът им наистина умира. И да вземеш държавните пари с фирма, която никак не е за оплакване.

Собственик на капитала на въпросната „Квалификация Консулт“ е „Плутон 1“ – дружество, дало съвсем наскоро близо 5 млн. назаем на друга компания от империята на Тотеви, за да върви строежът на огромния комплекс „Каменица Парк“ на пъпа на Пловдив.

И ей така, между другото, купило за наследниците на фамилията луксозен джип „Рейндж Ровър“ за четвърт милион, за да кръстосват между гръцките и пловдивските си имоти.

При Тотеви гьонсуратлъкът явно е семейна черта. В тази връзка, ако сте останали без работа около Covid-19 и ви се наложи да отиде до трудовата борса, оглеждайте се за висок човек с дълъг нос, хитри очи и увиснали рамене.

Не е изключено да се е записал на бюрото по труда. С изключение на кметуването си в район „Източен“ и Пловдивската община, той няма много трудов стаж. Не се знае дали майка му го е назначила на работа след края на мандата. А едва ли ще се намери някой друг да го вземе, както направи навремето Гергов с Чомаков.

Без служба и благодетели Тотев като нищо може да се нареди на опашката за обезщетение от държавата. Та ако го срещнете на гишето, подайте му каквото имате! А щом чуете, че кризата в „Империал“ се задълбочава, изпратете някой лев на DMS номер hranazaivan!

Бъдете добри пловдивчани и помогнете на своя бивш кмет сега! За да не освирепее. И да вземе да се върне в кабинета на пл. „Стефан Стамболов“ 1 през 2023-а.

МАРИЦА

Иван Тотев е областен координатор на ГЕРБ в Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ