Извънредна среща на най-високо ниво минути след 11:00, има новини

Кирил Ананиев, Венцислав Мутафчийски, Бойко Борисов

Поетапно се връщат театрите, салони, военни клубове. Представени са пакет от мерки, състезателният характер не се връща все още. Засега обстановката предразполага към отхлабване на мерките.

В понеделник в 11 ч. ще имаме нова среща с министър Банов“. Това бе официално съобщено на брифинг.

„Маските и ръкавиците са препоръчителни. Задължителни са ръкавиците само при контакт. До края на работния ден ще има заповед за отваряне на танцовите зали. Ще обсъдим какво да правим, ако такава обстановка се получи и през есента. Има фалирали школи, които се наложи да освободят залите“, стана ясно още по време на пресконференцията, съобщава Канал 3.

„Абсурд е да не ни позволяват да вкарваме публика. Надяваме се на мярката до 30 % капацитет. Всички открити пространства ще бъдат до 50 % капацитет, а в закритите до 30 %, това са временни мерки. Става дума за читалищните и за театралните сцени. Въпрос на планировка е кога ще отвори всеки театър“ , заяви Христо Мутафчиев.

„Ако за публиката могат да се вземат мерки – 2 м дистанция при влизане, през стол, през ред, с предпазни средства, не можем да кажем как ще опазим колегите си на сцената. Актьорите ще подписват декларации, че излизат на сцената на своя отговорност. Те са най-незащитени.

Трябва да има лична отговорност за всеки от тях, получих гаранция, че ако някои се страхуват за здравето си и не желаят да излязат на сцената, няма да търпят санкции от работодателите си. Голяма част от театрите вече планират спектакли на открито“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ