Всички ликуват, от 15-и юни падат още куп забрани

disco-703x422

Барове и дискотеки ще отворят врати на 15 юни. Това твърди TrafficNews.

Консенсусът, представляваща поредна стъпка по пътя на либерализирането на мерките срещу разпространението на коронавируса, е постигнат днес на работна среща между браншовите организации на заведенията, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.
Все още се уточняват условията, при които нощните заведения ще отворят врати. Междувременно стана ясно, че от 1 юни ще бъде разрешено на ресторанти, кафенета и сладкарници да работят и в закрити помещения. Ще се спазват същите мерки за работа, които важаха и до момента за градините – 4 души на маса, отстояние от минимум 1,5 метра между маси, дезинфекция и предпазни средства за персонала.

Очаква се обаче до дни да бъдат предоговорени условията за работа, като се разреши броят на хората на една маса да се увеличи на 6 души.

Детските центрове също ще отворят врати на 15 юни. Все още няма яснота за казина и игрални зали, но хазартният бранш вече набира персонал, което означава, че вероятно скоро дейността им също ще бъде позволена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ