Кметът на Варна откри дискусия за СПА туризма! Развитието му може да доведе града в дестинация за 4 сезона…

СПА

Развитието на СПА туризма е една от възможностите пред Варна за превръщането на града в дестинация за 4 сезона. Богатите природни дадености, минералните извори, комбинирани с активното навлизане на нискотарифните авиокомпании на летище Варна и разнообразния културен календар, могат да бъдат развивани много по-динамично, особено ако има необходимата институционална подкрепа.

Кметът Иван Портних откри дискусия за СПА туризма

Това заяви кметът Иван Портних, който откри дискусия на тема „Разработване, налагане, промотиране и модерно публично комуникиране на специфичния туристически продукт и политики, свързани със СПА туризма в България“. Тя бе организирана от вестник „Труд“ и Министерството на туризма, а домакин на срещата бе Община Варна.

В разговорите се включиха министър Николина Ангелкова, областният управител – Стоян Пасев, на Добрич – Красимир Кирилов, зам.- областният управител на Бургас Владимир Крумов, кметове от черноморски общини, предприемачи, туристически организации, представители на висши учебни заведения.

„Проектът на Министерството на туризма за създаване на 7 балнео- и СПА дестинации в страната, включително и Черноморска, е част от стратегията за утвърждаване на България като целогодишна дестинация. Инициативата се реализира съвместно с бранша и местната власт и е изключително важна за Черноморието, защото ще помогне хотелската база тук да се използва през четирите сезона“, заяви министър Николина Ангелкова. Тя благодари на междуведомствената работна група по проекта, която анализира постъпилите от общините предложения по него, и за подкрепата на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ