Румен Радев с нови два тежки удара срещу Бойко Борисов

Румен Радев

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос. Това коментира пред журналисти в Садово президентът Румен Радев. Той разкритикува някои от най-мащабните законодателни антикризисни инициативи на управляващите – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

„Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда „на парче“ и без ясни идеи и разчети“, подчерта държавният глава.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. „Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира“, призова Румен Радев.

„Авантюра“ – така той определи идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

„Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим“, заяви Радев.

Той призова, вместо бензиностанции, държавата да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти, които да работят с децата.

„Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна“, подчерта президентът и отбеляза, че инвестирането в бензиностанции „може да гарантира поредната далавера и ниска рентабилност на услугите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ