Потвърдено, пада най-мразената забрана

Бойко Борисов

Предложението ми е дискотеките, нощните и пиано баровете да могат да работят от 15 юни, водещ критерий ще е епидемичната обстановка. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на блиц-контрол в Комисията по икономическа политика и туризъм в отговор на въпрос на лидера на НФСБ Валери Симеонов във връзка с отварянето на ресторантите и за отварянето на дискотеките.

Още вчера стана ясно, че е възможно дискотеките, нощните и пиано баровете да отворят врати именно на 15 юни. Междувременно пък здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, от която стана ясно, че падат още куп забрани.

„По отношение на дискотеките, нощните барове и пиано баровете моето предложение е да могат да работят от 15 юни. То е направено с цел и всъщност и за подготовка и преговори, които се водят в момента с различните чуждестранни туроператори, които задават непрекъснато такива въпроси“, каза още Ангелкова, цитирана от Фокус.

Тя посочи, че всяка една предвидимост е от огромно значение за конкуретното предимство при преговорите, когато се говори за конкуренция с останалите държави, които са конкурентни на България за летен туризъм.

„Затова е важно да имаме примерна дата. Тук водещ критерий ще бъде епидемичната обстановка в страната, дали позволява това да се случи и мерките, които следва стриктно да се спазват“, каза още министърът.

Министър Николина Ангелкова заяви, че критериите за отваряне на заведенията без дискотеките и нощните барове от 1 юни ще бъдат същите като за откритите площи и терасите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ