Ген. Мутафчийски: След дни ситуацията в България ще претърпи обрат

Генерал Мутафчийски

Гледаме в реално време колко са с COVID-19 от понеделник.

Това ще бъде възможно, след като от 1 юни тръгне информационната електронна система, стана ясно по време на брифинга на Националния оперативен щаб (НОЩ).

Припомняме Ви, че там шефът на НОЩ обяви, че вече диагностицирани у нас с коронавирус са 2477, а за последното денонощие има нова жертва на вируса.

„Системата дава признаци, че може да се разчита на това, което й се подава като информация. Обучени са всички служители в центровете, които трябва да зареждат информацията”,  каза началникът на щаба ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски и уточни, че тя ще бъде подавана от лабораториите и от регионалните здравни инспекции.
В събота и неделя предстои системата да бъде тествана и от понеделник всеки ще може да влиза в нея и да се запознава с информацията.
Задължителното носене на маски на закрити места, както и в градския транспорт, няма да отпадне скоро”, каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
„Не отпада и изискването за по-честа дезинфекци и спазване на личната хигиена ще останат за много дълъг период от време”, подчерта той.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ