Съдът не пусна на свобода убиеца Кристиян

Кристиян Т.

Варненският окръжен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на 19-годишния Кристиян Т. от „домашен арест“ в по-лека. Той заедно с 37-годишния Галин М. са обвинени за убийство на охранител във варненска дискотека.

Както „24 часа“ писа, престъплението бе извършено на 28.01.2018г. около 2,10 след полунощ. Тогава 36-годишният охранител на дискотека „Гетсби“ Армен А. беше намушкан над 10 пъти с нож – като единия от ударите е бил в областта на сърцето, след като се опитал да разтърве младежи, предизвикали скандал в нощния клуб. Само адекватната намеса на лекарите спасила живота на бодигарда. Обвинението сочи като пряк извършител на престъплението 37-годишния Галин М., който нанасял ударите с нож, докато тогава десетокласникът Кристиян Т. държал охранителя.

Престъплението, в което са обвинени двамата е тежко по смисъла на закона и наказанието е същото като за довършеното престъпление, като се взема предвид степента на осъществяване на намерението и причините, поради които престъплението е останало недовършено. За деянието предвиденото наказание в НК е „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ