Отново сложиха на тезгяха стария профилакториум в Мало село

profilaktorium-malo selo

Отново обявиха за продажба бившия профилакториум в бобовдолското Мало село, пише „Вяра“.

Някогашният център за рехабилитация на миньорите се продава от столичен брокер за 350 000 евро. На тезгяха е за пореден път, след като през 2009 г. за първи път бе обявен за продажба от общината след решение на местния парламент в Бобов дол за провеждане на публичен търг със стартова цена 327 500 лева. Преди 10 г. Общинският съвет гласува и работните места, които ще създаде бъдещият собственик. Броят на хората, които според съветниците тогава трябваше да бъдат наети, бе 10.

На конкурсите, обявени от общината, обаче не се яви нито един кандидат. Някогашният профилакториум се състои от четири сгради с различно предназначение със застроена площ от 1733 кв. м и РЗП от 7500 кв. м. Продава се заедно с прилежаща земя (предимно гора) с площ от 17 396 кв. м. Профилакториумът е строен 70-те години и успешно е функционирал до 2000 година. Комплексът е подходящ за санаториум, хотел, старчески дом и др., отбелязано е в обявлението.

Сред недвижимете имоти, предлагани за продажба в Бобов дол, са и няколко магазина, апартаменти, къщи. Цените на по-голямата част от тях са повече от атрактивни, но купувачи няма.

Работещ магазин за хранителни стоки на търговската улица, обявен през юли за продажба, се предлага за 18 000 лв.

Тристаен апартамент от 100 кв. м в центъра, намиращ се срещу магазан „Адела”, на 100 м от общината, се продава за 8000 лв. Друг тристаен апартамент, с площ 84 кв. м, до общината, е на тезгяха за 10 000 лв.

Двуетажна къща със 100 кв.м разгъната площ в града, която се намира на тиха и спокойна улица в непосредствена близост до центъра на града (5 минути пеша), е обявена за продажба срещу 8692 евро. Към жилището има  постройка, използвана за склад, но с потенциал да се превърне във външна кухня или стая.
Голямо предимство е огромният двор, който освен за декоративна градина е много плодороден и може да бъде използван за земеделски цели. Собствениците са готови и с документите. Имат всичко необходимо – скица, данъчна оценка и нотариален акт.

В списъка за продажба отдавна е магазин от 80 кв. м в подблоково пространство в миньорския град, с паркинг, големи витрини. Обявената цена е 4800 евро. „Цената може да се коментира…! (може и под наем) нова по-ниска цена! Договаряне. .. може и целия обект 242 кв за 8 хил. евро ! . .. Подблоково пространство в Бобов дол. .. с паркинг, големи витрини, може да станат няколко магазина… Или за други дейности… салон за красота, офиси, фитнес и др. (при интерес има възможност да се изпратят още снимки и информация . .. ), гласи обявата. Този имот също отдавна чака нов собственик.

„Това помещение се продава отдавна, ама сега звучи направо отчаяно. Явно неизвестният собственик е закъсал и няма как да се отърве”, коментират бобовдолци. Както е известно, в обявения по комунистическо време за град Бобов дол недвижимите имоти отдавна не са търсени, меко казано. Хората масово напускат някогашното миньорско селище, което от години се топи. В резултат огромната част от апартаментите в кв. „Миньор”, който е по-известен като „Банковица”, пустеят. Повечето от блоковете са в изключително тежко състояние – с олющени стени, напукани, зеещи дупки вместо прозорци и врати.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ