Хапката „Божков“ ги скара! Пеевски извади мината „Цветанов“, заложи я на Борисов

7 Dni Bulgaria29.05.2020
Делян Пеевски
Очевидно върви позиционна битка – МВР не иска да пуска червената бюлетина към Интерпол, и да помага на Гешев, за да престане Божков да вади ”бележки”. Сайтът на властта изразява разочарование от Гешев за липсата на напредък в борбата с корупцията.

Защото Борисов пласира Гешев в САЩ и сега пак от Борисов търсят отговорност. И Гешев арестува заместник министър, които не е от квотата на Пеевски. Да има нещо за пред чужденците.

Но по разкритията на разследващите журналисти свидетели сме на амнезия и безхаберие.

Сякаш искат да покажат, ние имаме свой наратив за това що е корупция и как трябва да се борим с нея. От време на време арестуваме някои слаб член на глутницата и го хвърляме временно на тълпата.

Гешев и Пеевски в отговор пускат Цветанов, който е готов за старт с нов проект срещу Борисов. Никога не съм приемал евроатлантическите напъни на Цветанов, защото те не са органични. Този човек затри БиАйТи, там са му и офисите и се прави на демократ и евроатлантик? Къмон.

Не разчитайте на открита битка между Пеевски и Борисов – това са просто маневри преди договаряне. Просто Божков се оказа прекалено голяма хапка за Корпулентния.
И питам къде в тези размествания е опозицията и България.

Не говоря за БСП, нито за президента. Имат и резервни варианти и успешно обират протесния и демократичния вот.
А има толкова свестни хора, или няма ?

 

Илиян Василев, политически анализатор и екс-посланик в Москва, Фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ