Масови глоби за коли, паркирани в зелените площи в столицата

София, Трафик, Коли

Екипи на Столичния инспекторат проверяваха днес за паркирани коли в зелените площи в София. Най-честата санкция беше поставяне на предното стъкло констативен протокол с призовка водачът да се яви на посочено място, където да плати глоба. Колата се снима за доказателство на нарушението.

266 констативни протокола и 190 фиша са издадени, а 128 коли са преместени принудително до наказателен паркинг, обяви Полина Асенова, началник „Контрол по паркирането“ на инспектората пред Би Ти Ви.

При вдигната кола с репатрак водачът плаща 61 лева за „услугата“, както и фиш от 50 лева за нарушението. Ако на предното стъкло на автомобила, паркиран в зелена площ, е поставен констативен протокол, водачът трябва да се яви в посочения офис и да плати глоба. При неявяване той бива открит със съдействието на пътната полиция и му се съставя акт за нарушението, който е до 200 лева.

Проверките за неправилно паркирали продължават, съобщиха от Столичния инспекторат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ