Постоянен арест за офицера от НСО, ръководил група за мокри поръчки

Съд

Военно-апелативният съд в София остави за постоянно в ареста подполковника от НСО Борис Иванов, предаде БНТ.

Иванов е обвинен в организирането на убийството на Станка Марангозова. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Иванов не присъства на разглеждането на мярката и беше представляван от двама адвокати. Според прокуратурата ключови са самопризнанията на Венцислав Пиров, обвинен за помагач. Той посочил, че Иванов е лицето, което е предложило да се извърши убийството, свързал ги е и с поръчителя Иво Масларов.

Според показанията на Пиров, подполковникът от НСО се е срещал с останалите от групата, за да ги информира за маршрутите, по които се движи Марангозова. Обвиненият за помагач заявил още, че престъпната група с ръководител Борис Иванов, многократно е продавала наркотици.

Защитниците на Иванов опонираха, че Пиров е лице с „тежка затворническа кариера, което опитва да натопи заслужил офицер“. Според адвокатите няма достатъчно доказателства да бъде направено обосновано предположение, че Иванов извършил престъплението, за което е обвинен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ