Профилактика на водата в Благоевград! Вижте кога и как

vik-blg

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград  ще извърши планова профилактика /почистване и последваща дезинфекция/ на резервоар Чакалица и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор към напорните резервоари и вътрешната водопроводна мрежа подавана от ПСПВ – Благоевград:   Благоевград, село Дъбрава, село Бело поле, село Покровник, село Рилци  и село Изгрев, експлоатирани от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград,  в периода  от 06:00 часа на 30.07.2018 г. до 06:00 часа на 01.08.2018 г.

Но тази година технологията ще бъде по-различна като няма да бъде спирано водоподаването до потребителите. Водата няма да бъде годна за питейно-битови цели, ще има завишена концентрация на хлор, но няма да бъде спирана във водопроводната мрежа.

„Дейностите, свързани с профилактиката показват, че не е необходимо спирането на водоподаването в мрежата, просто ще завишим концентрацията на хлор. Водата няма да бъде годна за питейно-битови цели, но няма да бъде спирана“ – уточни за Радио Благоевград Росица Димитрова, управител на ВиК ЕООД Благоевград.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ