Борисов с тежък шамар по президента Радев в четвъртък сутрин

Румен Радев, Бойко Борисов

Не ме интересува какво говорят хората на работа! Това отсече на въпрос за нападките на опозицията и на Румен Радев премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет днес, че щабът е всявал паника.

„Точно мен да ме питате, не разбирам защо. Медиите ежедневно информираха за случващото се по света и вие сте показвали ежедневно. Не ние всяваме паника, а по света се случваше всичко това и вие ни питахте за камионите с трупове, за ужаса в болниците, това бяха въпроси на медиите и те показваха това от целия свят.

А иначе това са хора, които няма какво друго да правят и от всички хора се вижда това.

Пред очите на всички хора се случи всичко. Защото знаете какво стана с Чернобил и как една седмица не се знаеше нищо.

Сега всичко онлайн се случва пред очите на хората и вие излъчвате на живо. Най-навременните и най-меки мерки бяха в България. Какво ще каже някой, който си няма друга работа, не ме касае“, каза Борисов, който се появи на ежедневния брифинг на щаба по повод 100-те дни от старта на работа на щаба. Той обяви, че пресконфеенциите спират.

Премиерът заяви, че решението за спиране на брифингите е политическо и е негово. „Трябва да щадим психиката на хората и да се научим да живеем с този вирус. Да се пазим, но и да живеем. Затова взех това решение, защото трябва да започнем да живеем с тази мисъл. Мерките, които щабът прецени, ще останат. 

Карантината няма да я сваляме от страни, където е тежка ситуацията. 

На 15 юни се разбрахме с Мицотакис за падането. На 24 юни той ще е тук. Страх ги е и те не считат, че пандемията е минала. 

От 15 юни в залите на закрито ще могат да бъдат запълнени 50% от местата. Но е важно да не изпуснем нещата, както стана в Македония, защото там се върнаха към повишаване на случаите. Затова винаги се обръщам към народа и ги моля да продължат да се пазят, за да не спираме икономиката“, каза Борисов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ