Световно светило: За последните 24 часа в България са починали 12 души

Коронавирус

Шокираща статистика показва за нашата страна световният брояч на епидемията от COVID-19 Worldometers /имащ реномето на светило в тази материя/. Справка на страницата сочи, че новозаразените в България са 42-ма, а починалите са 12 души.

По последни данни от Националния информационен сайт за коронавируса у нас новите случаи у нас са 34, а загиналите за денонощието са двама.

Според вчерашните данни от Министерството на здравеопазването, актуални към 8 часа на 4 юни новозаразените бях 25 и общият им брой е 2585, а 147 са починалите лица, при които е потвърден новият коронавирус. Съпоставимо с днешните резултати от информационни сайт, статистиката на Worldometers излиза вярна.

Защо се получава такава фрапираща цифра в данните. Още вчера председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че има разминаване между резултатите, които се изнасят от Националния информационен сайт и Министерството на здравеопазването. Засега обаче актуални данни от последното за днешния ден не са изнасяни.

В същото време според данните в самата информационна система към 7 часа броят на новите случаи бе 33, починалите 149, а новите жертви 2. Към момента справката сочи, че новите заразени са 34, няма нови починали, но броят на смъртните случаи е 159. Не става ясно откъде се получава това разминаване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ