Разсекретиха първите думи на Чарлз, когато узнава за смъртта на Даяна

Принц Чарлз, Принцеса Даяна

Трагичната смърт на принцеса Даяна през 1997 г. беше шок за целия свят. Кралският биограф описа как принц Чарлз, бившият съпруг на кралицата на народа, реагира на това ужасно събитие.

Принцеса Даяна умира в края на август 1997 г. и това тъжно събитие шокира милиони хора.

Кралският биограф Пени Джуниър в книгата си „Фирмата“, посветена на историята на семейство Уиндзор, описва онзи съдбовен ден, когато тъжната новина стига до Бъкингамския дворец.

Изданието Express публикува откъси от тази творба в свой материал. Когато Чарлз е чул разтгърсващата новина, първите му думи са били „Всички ще ме обвинят, нали? Светът ще полудее. Ще се натъкнем на реакция, която дори не сме си представяли. И тя може да унищожи всичко. Тя може да унищожи монархията“.

Думите на Чарлз до известна степен са се оказали пророчески: реакцията след смъртта на любимата принцеса беше наистина мащабна.

Изглежда във Великобритания няма човек, който да е останал безразличен към тази трагедия. Стотици хиляди се стекоха към Бъкингамския дворец с цветя в ръце и изказаха съболезнования.

Мнозина обвиняват именно кралското семейство за нелепата смърт на Даяна. Има хиляди теории на конспирацията, които разгръщат трагичния край в различни насоки.

Може би Чарлз е бил прав – много хора са се отнасяли зле с него, заради връзката му с Камила и той не можел да си прости факта, че бракът му с Даяна е бил нещастен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ