Издирват за арест Валентин Златев! Той е избягал в Дюселдорф

7 Dni Bulgaria06.06.2020
валентин златев, кирил домусчиев

По неофициална информация, от днес /б.р. петък/ сутринта органите на МВР, по разпореждане на прокуратурата, издирват бизнесмена Валентин Златев, вероятно за реализиране на арест и повдигане на обвинения.

На призовката е пишело, че го призовават за разпит в качеството на „свидетел“ по делото на братя Бобокови, но дали това е така е твърде спорно, защото е търсен едновременно във всичките му офиси. Това твърди Liberta.bg от свои източници.

По оперативни данни, Златев най-вероятно е бил предупреден за днешната акция, защото е напуснал страната с полет за Дюселдорф (Германия) още във вчерашния ден, на 04.06.2020 г.

Акцията е по разпореждане на зам.-ръководителя на Специализираната прокуратура – прокурор Ангел Кънев.

Припомняме, че зам.-председседателят на Парлемента Валери Симеонов прогнозира преди дни, че следващият „ударен олигарх“ ще бъде именно бившият директор на „Лукойл“ в България – Валентин Златев. А преди месеци главният прокурор Иван Гешев каза пред медии, че Валентин Златев го е търсил за среща, но той е отказал такава, защото „не се бил срещал с олигарси“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ