БСП най-накрая го каза на глас: Домусчиев е личния олигарх на Бойко Борисов

7 Dni Bulgaria07.06.2020
кирил домусчиев, владислав горанов

”Борисов се опитва да махне от картата всички олигарси, които не са му подчинени по някакъв начин. Той не закача тези, с които вече има връзки и са се сработили. Аз съм убеден, че Домусчиев скоро няма да има проблем, най-вероятно Делян Пеевски в никакъв случай няма да усети някакви затруднения. Това заяви Антон Кутев, народен представител от ПГ на ”БСП за България”.

Ще усетят тези, които не са управлявали, такива като Божков. Този процес е също толкова вреден, колкото вреден беше процесът на създаването на тези олигарси преди 25 години, допълни той пред БНТ.

По думите на Кутев в момента не се води битка на властта с олигархията, а е опит за нещо, което беше правено в България преди 25 години от други сили – да се пренареди цялата икономическа структура в България.

Разкритията на Васил Божков Антон Кутев коментира така: „Големият въпрос е защо Владислав Горанов и Бойко Борисов се правят, че досега нищо не са знаели. Истината съвсем не такава. Законът, който дава правото на Горанов да облага по сегашния начин бизнеса на Божков, е приет през декември 2014 г. В него има един параграф 16, който недвусмислено казва, че в срок от три месеца правителството трябва да разработи стратегия за развитието на хазарта и да внесе нов законопроект. В момента, в който на 28 февруари 2015 г. Горанов и Борисов не са внесли този законопроект, те вече нарушават закона. Година по-късно финансовият министър твърди, че законопроектът е написан и до дни предстои да бъде внесен, но до юни 2020 г. това все още не е факт. Това може да се обясни така – този закон най-вероятно е бил рестриктивен върху бизнеса на Божков и е трябвало да отнеме част от парите му. Щом до ден днешен все още този закон не е внесен, значи досега Божков си е плащал за това“.

Малката Цека и Валери Симеонов изхвърлиха Божков, но сега се хващат за гушата, заради…


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ