Намалиха присъдата на жесток убиец! Помните ли Крум, който счупи 21 ребра на Светослав?

4801

Върховният касационен съд намали присъдата на 52-годишния Крум Димитров, който на 26 май миналата година преби до смърт приятеля си Светослав Щерев под влияние на алкохол. В края на 2017 година Шуменският окръжен съд присъди 21 години затвор, но ВКС е постановил 18 години лишаване от свобода.

Убийството е извършено по мъчителен за жертвата начин с особена жестокост. Съдебномедицинската експертиза описа 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло на Щерев.

Убийството стана на 25 срещу 26 юни 2017 г. във вилната зона на Шумен в местността „Смесе“. Светослав Щерев бил на гости на Крум Димитров, пили алкохол и между двамата  възникнал конфликт. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол той забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобил. Димитров нанесъл побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло.

Пострадалият бил настигнат на около 50 метра от вилата и Крум продължил да го рита, дори и когато 41-годишният му колега спрял да се движи. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност вследствие на тежката гръдна травма.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ