Банско агонизира, а кметът викнал Вежди да си говорят за… джаз

7 Dni Bulgaria09.06.2020
вежди рашидов, иван кадев

Странни приоритети има кметът на Банско Иван Кадев!

Курортният град агонизира след държавната COVID-атака, бизнесът е на системи, 85 процента от заведенията и магазините в града не работят, други 5 се продават! В механите я влезе някой за цял ден, я – не!

И вместо да мисли за спасяването на поминъка на града, Иван Кадев викнал Вежди Рашидов си говорят за… джаз!

Председателят на парламентарната Комисия по културата се е срещнал днес с кмета на Банско, съобщиха от Комисията по културата и медиите в Народното събрание. „На срещата в общината присъстваха представители на общинското ръководство, както и почетният гражданин на Банско и основател на джаз фестивала д-р Емил Илиев и художникът Красимир Ангелов.

По време на разговора беше обсъдена възможността за създаване на алея на емблематичните имена на джаз фестивала. Кметът Иван Кадев запозна г-н Рашидов с тази отдавнашна идея на д-р Емил Илиев, която може да се осъществи в специално естетизирана градска среда. Вежди Рашидов подкрепи идеята и посочи, че джаз фестивалът отдавна се е превърнал в емблема на един прекрасен град като Банско и хората трябва да пазят паметта на големите джазмени и изпълнители, затова бъдещата алея ще бъде този знак на признанието.

Предстои широко обсъждане на създаването на алеята с участието на голям кръг от специалисти, ръководството на общината, творци и гражданите на Банско“, пишат от Парламента.

Чакаме съобщението на община Банско, за да разберем от него, дали пък Кадев не е използвал присъствието в града на авера на Бойко Борисов, за да попита какво става с 2-та милиона лева помощ, които курортът поиска, за да оцелее…

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ