Бандата на Карлсон с нов удар, обраха хипермаркет в Пловдив

Полиция

Втори хипермаркет бе обран в рамките на 10 дни в Пловдив, като апашите са проникнали през покрива. Ударът е в магазин „Бриколаж“ на бул. „Македония“.

Припомняме, че на 2 юни маскирани проникнали  в магазина от веригата „Зора“, разположен в ритейл парка на бул. „България“. Алармата на обекта не се е включила, а причината – крадците са влезли през покрива на халето, режейки ламарината отгоре.

Те влезли в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони. След това преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки. Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. След това избягали отново през дупката в покрива на Търговския център.

Седмица по-късно, бандити са проникнали в строителен хипермаркет отново през покрива. Този път са избрали магазин от веригата „Бриколаж“ на булевард „Македония”. Крадците са задигнали над 3 бона, а след това отново са избягали през дупката в тавана.

Според източници на trafficnews.bg, ударът е отново на бандата, обрала двата магазина преди 7 дни на булевард „България”.

Досущ като Карлсон, крадците се придвижват по покривите. Очевидно тактиката е сполучлива, тъй като бандата е с близо 20 хиляди лева напред.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ