Лято ли? Синоптиците пак ни излъгаха! Пороен дъжд и градушки ще ни ударят днес, ще стане страшно… (КАРТА)

Буря, време

През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през деня над Източна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта и преди обяд в отделни райони, а в следобедните часове на много места отново ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици.

На отделни места, главно в северозападната половина на страната и Родопите валежите ще са временно интензивни. Остават условията за локални градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 28° и 33°. Това съобщават от НИМХ при БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 16°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли и ще остане без съществена промяна.

В 7 области е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици на 30 юли, сочи справка на сайта на НИМХ. Областите, за които важи предупреждението са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово.

От НИМХ предупреждават, че ще има валежи от дъжд, в следобедните часове, придружени с гръмотевици. Остават условията за локални градушки. Сумарните количества за денонощието се очаква да достигнат до 20-35 л/кв. м.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ