Ще хвърли ли оставка министърът на кулутрата? Банов разкри какво се случва с Царските конюшни: Бесен съм…

Боил Банов

„Собствениците на такива сгради е безсмислено да ги палят, защото законът после няма как да им позволи да строят нещо друго. Тази сграда се охранява по реда на закона, тя реално е със статут на паметник на културата. Никакво надстрояване, никакви допълнителни постройки“. Това заяви разпалено пред Би Ти Ви министърът на културата Боил Банов

„Проблем там се явява неуточнената собственост. Аз съм бесен на случилото се, защото за всеки от нас е болно да вижда как такива сгради изчезват. Тази сграда е обществена, което е нелепото в случая. Само земята е на тези собственици, за които се говори“, коментира министърът.

„Не мога да си подавам оставката, защото някой пали някъде, където аз съм осигурил необходимата законова охрана. Ще направя това, което трябва. Но няма да издавам безсмислени актове, които ще паднат в съда“, обобщи министър Банов.

Културният министър заяви, че седмица преди пожара е говорил по темата с премиера Бойко Борисов. В разговора министър-председателят е заявил, че културното наследство трябва да се пази. „На този етап не виждам основание да ми се иска оставката, но ако премиера я поиска ще си я дам“,


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ