Кметът на Бургас Димитър Николов превръща детската градина в с. Маринка в средищна, децата ще пътуват безплатно!

Димитър Николов детска градина в село Маринка

Детската градина в бургаското село Маринка да се превърне в средищна. Това предложение е внесъл извънредно в Общинския съвет кметът на Бургас Димитър Николов. ДГ „Пролетна дъга” отговаря на всички необходими критерии, за да бъде вписана в Министерството на образованието и науката (МОН) като средищна, пише Флагман.бг. Това означава, че там ще могат да се обучават 4 или повече деца от други населени места, в които няма такива учебни заведения, предлагащи обучение в задължителна предучилищна възраст. Тя е и най-близката, измерено по асфалтираната пътна мрежа, до другите села в региона.

Промяната на статута ще значи, че 4-те деца от селата Твърдица, Извор и Димчево ще могат да използват безплатен осигурен транспорт до учебното заведение.

Предложението на кмета Николов ще се разгледа на предстоящата сесия на местния парламент в началото на идната седмица. Той ще иска от Общинския съвет да даде съгласието си идеята да бъде изпратена до Министерството на образованието и науката, откъдето да преценят дали детската градина ще бъде включена в списъка на средищните детски градини.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ