Румен Радев избухна срещу Борисов: Не аз съм пушил пурите на Божков!

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски, Румен Радев

Държавният глава Румен Радев присъства на полигона на Националната служба за охрана в с. Доброславци, където наблюдава редовните тактически занятия на служителите на службата.

Сред елементите на подготовката бяха отработване на основни тактически действия на екипите за охрана, защита от атаки и оказване на първа медицинска помощ.

След края на демонстрациите президентът говори пред медиите.

Бъдещето, което ни очаква, е такова – България да бъде управлявана от проблемни коалиции. Всички виждате, че още в зародиш започват разни търкания и отстъпления от предизборните програми, коментира Радев последните искри между Обединените патриоти и ГЕРБ заради доброволческите отряди.

,,Въпросът е дали ми вдъхва увереност управлението на България в момента. Мисля, че всички ясно виждаме всичко, което се случва. А демонстративното нежелание на премиера да се провери автентичността на аудиозаписа е най-малкото странно. Защото става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана. Този запис представлява груба и брутална атака срещу българския парламент, демонстрира се авторитаризъм. И ако г-н Борисов твърди, че записът е фалшив, нека да се докаже и, ако наистина е фалшив, то фалшификаторът трябва да бъде заловен и наказан“, сподели още държавният глава.

Президентът обяви, че ще пропусне тазгодишният парад в Москва по случай Деня на победата, посочвайки, че графикът му вече е запълнен достатъчно и едва ли ще успее да присъства и в руската столица.

Той говори и по темата за Васил Божков:

„Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта, изключват моята подкрепа. Не аз, а други трябва да се оправдават за връзките си с Божков – нито му имам телефонния номер, не съм пушил пури с него“, каза Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ