Моделката Биляна Йотовска изживя истински ужас! Вижте какво й се случи!

bilyana-yotovska

След като хакнаха профилите в две социални мрежи на актьора Юлиан Вергов, поредната жертва е фитнесмоделът Биляна Йотовска, чийто профил в Инстаграм бе откраднат.

„Получих имейл уж от Инстаграм, че профилът ми подлежи на верификация, че е 100% истински. Прегледах го доста внимателно и за съжаление кликнах да продължа нататък. Това беше достатъчно, за да получа имейл, че моят имейл е сменен и профилът е хакнат“, обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Биляна Йотовска направи голяма шашма в интернет и си понесе последствията Йотовска е писала на Инстаграм чрез Фейсбук и преди два дни получава имейл, че е нужна повече информация. Предстои тя да се свърже с ГДБОП, надявайки се да се стигне до хората, които са откраднали профила. „По непотвърдена информация профилът ми е хакнат от турска група. Напоследък има бум и всички трябва да внимават много какви имейли получават.

Основната причина е за пари, тези профили се продават доста добре“, каза още фитнесмоделът с хиляди последователи в социалните мрежи.  Ален Попович от Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации посочи, че голяма част от звездите в България в последния месец търпят такива проблеми. По думите му това е класическа фишинг атака, в която прочитаме даден имейл и смятаме, че е свързан с компания, с която имаме отношения.

„Има момент, в който  Инстаграм чисто по процедура не могат да върнат нещата. В повечето случаи такива профили биват деактивирани“, отбеляза експертът по социални мрежи. Попович отвори скоба, че Инстаграм и Фейсбук нямат практика да изпращат имейли, че сме популярни и трябва да кликваме, за да верифицират профила ни. Той посъветва да гледаме откъде идват имейлите. „Определено дигиталната грамотност трябва да се повиши“, заключи експертът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ