Румънски фирми търсят масово работници в Русе! Вижте какви бонуси предлагат!

Busy Interior Of Engineering Workshop

Румънски фирми търсят български работници и предлагат бонуси – осигурен транспорт, обучение, допълнителни материални придобивки.

Работодатели и безработни от двете страни на река Дунав се срещнаха на форум в Русе.

Сериозен глад за кадри изпитва текстилна фирма от Зимнич и предприятие от автомобилната индустрия в Крайова. Затова управителите на фирмите са принудени да търсят работна ръка в България. Готови са да осигурят редица привилегии на бъдещите си служители, стана ясно по време на проведения в Русе„Българо-румънски панаир на труда“, предава БНТ.

„Тези работодатели са съгласни дори да наемат неквалифицирана работна ръка, която да обучат във фабриките си. Те предлагат на българските работници всички възможни ползи и допълнителни материални стимули, включително и транспорт до работното място от България“, заяви Даниела Георге, съорганизатор на „Българо-румънски панаир на труда“ в Русе

Георге уточни, че минималната заплата в Румъния е около 300 евро, които работникът получава чисто след всички данъци и удръжки. С допълнителните придобивки и след квалификация, възнагражденията могат да нараснат и до 700 – 800 евро на месец.

„Интерес има, просто според мен информацията не стига до адресата си по подходящ начин… Въпросът е, че човек, който иска да направи тази стъпка, трябва да извърви поредица от крачки, за да може да отговори на всички изисквания на съответната нормативна уредба“, сподели Кремена Раднева, Сдружение „Европейски център в подкрепа на бизнеса“. 

През октомври ще бъде качена платформа в интернет, която допълнително да улесни трудовата мобилност. На нея всеки, който желае да работи в северната ни съседка, ще открие конкретни практически съвети.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ