Лоши новини връхлетяха Ути Бъчваров след диагнозата: коронавирус

Ути Бъчваров

Неприятни новини сполетяха Ути Бъчваров след като получи диагнозата си коронавирус.

Още един член в семейството на Ути Бъчваров има коварната болест. След като вчера стана ясно, че най-известният кулинар в България е бил диагностициран с COVID-19, самият той призна, че тестът на половинката му Мария също е положителен.

„Тестът на жена ми също е положителен. Физически се чувстваме добре, не сме на легло. Нито съм опасан на системи, нито съм тежката ситуация да бъда интубиран, не кихам, не кашлям, нямам температура. Всеки организъм реагира по различен начин и времето работи в наша полза. Без да претендирам, че съм медицински експерт, вирусът не е толкова зъл вече и вече е навел глава“, заяви Бъчваров в „Здравей, България“.

Миналия четвъртък, точно преди седмица, Ути усетил, че нещо не е наред. С жена му и близначките били на семейна почивка в къща на около 80 километра от Варна. „Похапвайки с жена ми и децата, изобщо не съм усетил кога съм изял две глави с чесън. Добре, че жена ми ми каза: „Втора глава ядеш, ще умреш!“. Нямах никакви обоняние и вкус – това ме травмира дълбоко. Тогава ми прищрака, че нещо не е наред. Това са едни от сигурните симптоми, че нещо не работи в организма ми както трябва“, разказа още Ути.

На следващия ден той веднага отишъл до частна лаборатория във Варна, за да се тества. Резултатът му излязъл в 21 ч. Въпреки, че в лабораторията не бил оставял точния адрес на моментното си пребиваване, същата вечер на вратата му потропали служители на органите, ангажирани с борбата с COVID-19.

„Този фокус не разбрах как стана, след като никой не знаеше точния ми адрес. На вратата ми потропаха органите – РЗИ, кметски наместници, всички, за да ми подскажат, че знаят за мен, че не съм изоставен, че трябва да бъда карантиниран и трябва да се придържам към всички норми на поведение. Затова искам да кажа на всички, които казват, че държавата ни не е организирана, че е пълен хаос – не е така. РЗИ пристигнаха, за да вземат тестове на жената и на децата. Тестът на жена ми също е положителен, тя също няма вкус и обоняние. Чувствахме се обгрижени, нямаше паника“, добави Ути Бъчваров.

Следващия четвъртък той е на контролен тест и очаква отрицателен резултат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ