Николай Щерев е в критично състояние с коронавирус, диша с помощта на апарат

Николай Щерев

По-рано премиерът на България Бойко Борисов само съобщи, че са му докладвали, че синът на Симеон Щерев е зле

Доскорошният национал по свободна борба Николай Щерев е в тежко състояние и на апаратно дишане във ВМА, пише БГНЕС. Щерев е син на големия български треньор Симеон Щерев.

По-рано премиерът на България Бойко Борисов само съобщи, че са му докладвали, че синът на Симеон Щерев е зле. „Млади хора, спортисти. Сега точно ми докладваха, че синът на Симо Щерев е зле. По няколко седмици със симптоми си седят вкъщи, не се лекуват, не отиват в болница“, заяви Бойко Борисов.

Според информацията Николай Щерев е в тежко състояние вследствие на усложнение от COVID-19. Вчера му е било направено вливане на плазма, но състоянието му остава критично. Освен синът на легендарния треньор по борба и жена му Мария също е болна от COVID-19, но при нея няма такива усложнения, каквито при сина му Николай.

Щерев е носител на Златния пояс „Дан Колов“ през 2011 година, като стана и държавен първенец в категория 125 килограма през 2018 г.

Той даде положителна допинг проба за забранения препарат кардарин през декември месец миналата година. Получи 4-годишно наказание, което на практика сложи край на състезателната му кариера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ