Извънредно! Баща събра багажа на сина си и…го остави на Бойко Борисов пред Министерски съвет! (СНИМКИ)

бойко борисов

Един баща от Пловдив днес се реши на нещо, което вероятно ще предизвика нееднозначни мнения и коментари. Емил Мавродиев събра багажа на детето си в едно сакче, качи сина си в колата и заминаха за София. Не на екскурзия. Бащата заведе детето си в приемната на Министерския съвет, за да… го остави на премиера Бойко Борисов, който да му стане попечител и да го гледа. И му написа инструкция как да става това…

За Петьо, който страда от детска церебрална парализа, сме писали неведнъж. Благодарение на стотиците пловдивчани и отзивчиви българи ученикът от Пловдив, който междувременно завърши Търговската гимназия, беше опериран в чужбина – родителите му успяха да заплатят и операцията беше извършена в ортопедичната болница „Шпайзинг“ във Виена, Австрия. Естествено, Фондът за лечение на деца в чужбина няма никакво отношение към интервенцията – след 4-месечно протакане на документите и безмислена кореспонденция на момчето му беше отказана помощ, пише Трафикнюз.

Поради факта, че деформацията на стъпалото води до натоварване на други мускули и стави обаче трябваше да се действа бързо. Родителите, съучениците и приятелите на Петьо организираха кампания за събиране на средства за операцията. През това време те обжалваха и решението на фонда в Административния съд, който се произнесе в тяхна полза. Фондът, естествено, обжалва решението на Административния съд във Върховен административен съд, който обаче потвърди решението на Административния съд. Но… Петьо вече беше навършил 18 години.

„Както досега, така и за в бъдеще, Петьо има нужда от ежедневна рехабилитация, плуване и конна езда, процедури, които нашата държава НЕ осигурява в нужното количество и качество. През всичките тези години ние, както и всички други родители като нас, сме осигурявали процедурите, от които децата ни имат нужда, кой както може, а именно и основно с лични средства и просия от българския данъкоплатец“, написа бащата в писмото инструкция до министър-председателя.

Ето какво пише още в него:

„След всичко казано дотук идваме до основната причина за това писмо, а именно че ние все по-трудно, а вече и невъзможно можем да осигурим нужните за Петьо процедури. Също така е невъзможно да намираме и дарители за тази цел. И понеже Петьо има реален шанс, а и иска да остане и да бъде един добър поданик на Република България, а ние нямаме възможността да осигурим неговите нужди, бихме искали с това, както и с неговото попечителство оттук нататък да се заемете Вие, господин министър-председателю на Република България Бойко Методиев Борисов.

Като за тази цел по-надолу ще опиша това, от което има нужда Петьо, също така той самият може да ви разкаже лично, след като се опознаете. Ежедневно, плюс всичко от което има нужда един младеж, трябва да му бъде осигурена рехабилитация, плуване и конна езда, разпределени по график за цялата седмица. Също така той е приет да учи редовно в Пловдивския унииверситет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Специална педагогика“. Предполагаме, че ще ви е трудно да го водите на лекции в Пловдив  затова мисля, че няма да Ви е проблем да го прехвърлите в Софийския университет, ако Ви е по-удобно.

Ежедневно от два до три часа, преди лягане, трябва да му се поставя ортопедична шина, която не позволява свиването на оперираните сухожилия и връщането им в тяхното предоперативно състояние. Тази шина се поставя всеки ден, както съм казал по- горе, докато не бъде променено или отменено това указание от доктор Кребс, с когото Петьо има среща и трябва да бъде заведен в ортопедичната болница „Шпайзинг“ във Виена, Австрия на 08.10.2018 година за приемане в болницата и отстраняване на имплантите, които бяха поставени по време на операцията през май месец миналата година. След като махне имплантите, доктор Кребс ще каже как ще бъде използвана шината в бъдеще. Всичко това е планувано и средствата са събрани от българските данъкоплатци и ще бъдат преведени на болница „Шпайзинг“, за да бъде извършена интервенцията и от Вас се иска единствено да закарате Петьо на 08.10.2018 година в 8:00 часа в болницата (Петьо има страх от летене, транспортирането трябва да стане с автомобил).

Петьо има личен телефон, който ние ще продължим да плащаме, за да не Ви натоварваме излишно със връзката му с нас и неговите приятели.

За всякакви въпроси, уточнения и прочие за житието и битието на Петьо съм на разположение денонощно. За което оставям за обратна връзка телефон.“







За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ