Кирил Ананиев: Каквото беше-беше, край*

Кирил Ананиев

„Кирил Ананиев: Каквото беше-беше, край“, е заглавие, което ние от 7 дни България си позволихме да сложим на изказването на министърът на здравеопазването в България.

„Няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка“, обяви той в предаването „Седмицата“ на Дарик радио“.

„Това не означава, че не трябва да спазваме основни противоепидемични правила, като социална дистанция и дезинфекция“, изтъкна Ананиев.

„Ние успяхме с мерките, които предприехме преди всички, да задържим заболеваемостта ниска. Има тренд на нарастване, но е контролируем и разпространението е клъстерно. Ще свалим броя на вирусоносителите на по-ниско равнище“, посочи Ананиев.

„Този вирус е нов, никой не беше подготвен. Мерките ни бяха правилни и след 3 месеца ние имаме едно от най-ниските равнища на заболеваемостта, каза още той. Делът на заразените от тестовете се движи около 5%, което показва ефективността на мерките“, изтъкна министърът.

„За масовото тестване той посочи, че няма как да се тества 100% от населението. Клъстерното тестване дава по-добър резултат, ограничаваме огнището на заразата и намаляваме разпространението на вируса в останалата част на страната“, коментира Ананиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ