Григор Димитров е получил топлинен удар в Задар, прибра се спешно в Монако

7 Dni Bulgaria21.06.2020
Григор Димитров

Жегата на Адриатическото крайбрежие в Хърватия е причината Григор Димитров да се откаже от демонстративния и благотворителен турнир по тенис в Задар от веригата Adria Tour.

Бившият №3 в света загуби 1:4, 1:4 от звездата на домакините Борна Чорич и във вечерната сесия трябваше да играе с Педжа Кръстин (Сър). Вместо Димитров в турнира се включи младият хърватин Нино Сердарушич. Първоначалната информация бе, че нашият тенисист все пак ще излезе за двубоя си с водача в ранглистата Новак Джокович в неделя.

„Благодаря на феновете, които се интересуват как съм. Скоро всичко ще бъде наред. Почувствах изтощение от тренировките на силното слънце тук. По тази причина реших да не продължавам в турнира. Можех да играя, но от лекарския екип ме посъветваха да не го правя, да си взема почивка и известно време да избягвам физически натоварвания“, обясни Димитров.

Той се прибира в Монако, където живее, и с треньор Кристиан Гро ще планират подготовката преди демонстративния турнир Thiem’s 7 в Кицбюел в началото на юли, организиран от №3 в света Доминик Тим. Григор е в предварителна група точно с австриеца (мачът им е на 8 юли), с Андрей Рубльов (Рус) и с Чорич.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ