Егати Партията! Получил 43 милиона от Бойко е новия шеф на БСП в Пловдив

7 Dni Bulgaria21.06.2020
корнелия нинова, георги гергов
Георги Гергов е новият председател на градската партийно организация на БСП в Пловдив. Освен като познавач на свинеугояването, бахура и ползите от черната дупка във Варна, за която получи 43 милиона от ГЕРБ, Гергов е известен също като основател и влиятелен член на масонската ложа Слънце-Ориент в Пловдив.

Тя е регистрирана съдебно, когато съда там е командван от Сотир Цацаров. Гергов е и като генерален консул на Русия за Филибето.

Както се разбира, отчетно-изборна конференция се е състояла в зала „България“ на Международния панаир. Т.е. Гергов е бил домакин, а в домакинските мачове и стените помагат…

Георги Гергов начело на БСП-Пловдив означава няколко неща:

Най-голямата, след столичната организация структура, ще бъде новият партньор на ГЕРБ и Бойко Борисов. Доказателство за това е личната зивисимост на Гергов от премиера.

В лицето на БСП-Пловдив Корнелия Нинова се сдоби с опонент, от който ще получи тежки удари – задкулисни, публични, през медии, чрез хора от кръга й, пристанали на Гергов и пр.

БСП-Пловдив ще изповядва пропутиновска политика и пропаганда. Просто няма как да е иначе… Което означава и топла връзка с ДПС на Пеевски и все още на Доган. Зависимостите в тази посока не са по-малко и отново са по линия на Кремъл и руските тайни служби.

Гергов ще направи всичко възможно да свали Нинова. Успее ли – следващото управление ще е ГЕРБ-БСП, а „отзад“, както се изрази премиерът, ще е ДПС, както обикновено.

БСП-Пловдив досега нито веднъж не е печелила избори за кмет на Пловдив. Последният „червен“ градоначалник е Тодор Петков, управлявал през 1988-1989 г. и е бил от БКП. Гергов е бил кандидат за кмет на града, но е претърпял тежка загуба.

В интерес на истината трябва да се признае, че социалистите заслужават Гергов. Те няколко пъти се обявяват за изключването му от редиците на партията и всеки път този порив остава на думи. Дали Гергов си купува влиянието, дали го печели посредством интриги и задкулисни сделки е без значение. През годините той доказа, че е незаобиколим фактор – не само в Пловдив, но и на „Позитано“ 20. В България такава, каквато е, това е решаващо. Всякакви квалификации, че бил свинар, прост, хитър или подъл, са на ниво „моля другарко, Гошко ми плю в супата“… Бил селски тарикат. Такъв е, но в такава държава такива печелят. Още Георги Кирков е казал, че в партията е пълно с хора, които ползват името й като реклама за своя бизнес и интереси. Нищо не се е променило оттогава – станало е още по-гадно.

Тези, които се борят срещу герговщината в БСП трябва много сериозно да си напишат домашното. Иначе скоро цялата партия ще е в краката му. Такава е целта на задкулисието. Засега Гергов води в резултата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ