Мъж дава 50 лв. на полицай, за да го пусне през КПП при извънредното положение

Полиция, КПП, София

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 36-годишен шофьор, предложил подкуп на полицай, за да го пусне да премине през КПП по време на извънредното положение, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е подсъдим за това, че на 10 април се е опитал да даде 50 лева на инспектор в ОД на МВР – Пловдив, за да не извърши проверка на целта на пътуването му при преминаване с управления от него лек автомобил, марка „Пежо“, през обособен контролно – пропускателен пункт /КПП/ в Пловдив,в началото на ул. „Брезовско шосе“ по време на извънредното положение.

В декларацията за пътуване той написал име на фирма и работно място. За да не бъде извършена проверка на достоверността на декларацията,той предложил 50 лева на инспектора, за да го пропусне през КПП. Полицаят не взел парите и незабавно уведомил дежурен разследващ полицай. На обвиняемия К.Я. е бил извършен тест за алкохол с дрегер, който отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол в Районна прокуратура – Пловдив.

Най-високото наказание, предвидено в закона, за деянието, в което К.Я. е обвинен, е до 10 години „лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ