Прокуратурата с извънредна новина за „Булбанк“, милионите на Божков и Бойко Борисов

7 Dni Bulgaria22.06.2020
булбанк
„УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия В. Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

Това се казва в съобщение на специализиланата прокуратура. Оттам допълват, че по разследването срещу хазартния бос са направили следното:

 

До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият В. Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта.

 

В тази връзка по настоящото досъдебно производство в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател.

 

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ