Фандъкова заплаши софиянци: Досега полицията я беше страх да глобява, но…

7 Dni Bulgaria22.06.2020
Младен Маринов, Йорданка Фандъкова, Ген. Венцислав Мутафчийски

По-рано днес на извънреден брифинг столичният кмет Йорданака Фандъкова обяви, че ще върне редица извънредни мерки в столицата заради многото новозаболели от коронавирус. Сега градоначалникът на София даде подробности около предприетите от нея мерки.

„Носенето на маски на закрити обществени места от утре, 23 юни, е задължително“, написа в личния си фейсбук профил Фандъкова.

Ето какво още съобщи кметът на София: „От утре удвояваме екипите на Общинска полиция, които проверяват за носенето на маски в градския транспорт. Издала съм и допълнителни указания към Метро-полиция, която охранява метрото. Ананиев обяви извънредни мерки заради ръста на заболели от К-19 ВИДЕО Зачестиха сигналите, които ми изпращат граждани, за пътуване без маска в градския транспорт. Затова и през миналата седмица засилихме контрола с полицията, като бяха проверени над 700 превозни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лв. и десетки предупредителни протокола. Личното ми мнение е, че глобата за неносене на маска в градския транспорт и на закрити публични места трябва да бъда намалена, което ще направи налагането й по-масово и безкомпромисно. Планирахме да възстановим продажбата на билети от водачите в градския транспорт, но ръстът на заразените го прави невъзможно на този етап. Възложила съм на директора на „Центъра за градска мобилност“ да разшири местата за продажба на билети – като включим още 200 пункта на Спортния тотализатор и пощите. Докато това стане, от утре, билети ще се продават и от контрольорите.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ