Голям удар на русенските митничари! При проверка на Дунав мост 1 иззеха голямо количество маркови…

Митничари

Инспектори от Митница Русе пресякоха опит за контрабанда на голямо количество мъжки маркови дрехи от Турция.

На 26.07.2018г. на ГКПП – Дунав мост 1 е спрян за проверка излизащ от страната лек автомобил с румънска регистрация. В него пътували двама мъже, румънски граждани. При проверката в багажника и на задната седалка на колата митнически служители откриват чанти, пълни с нови мъжки дрехи. Автомобилът е бил натоварен с 40 броя мъжки костюми, 55 броя мъжки ризи и 25 мъжки сака, носещи емблемите на различни модни къщи. Сред стоката са открити и 20 тениски, носещи логото „Prada“. Водачът на автомобила заявил, че стоката е негова и е закупена в Турция. Тя обаче не била декларирана и мъжът не е представил документи за въвеждането й на територията на ЕС.

На водача на автомобила е съставен акт за установяване на митническо нарушение. За стоките, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, са уведомени правопритежателите на съответни марки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ