Светило в медицината разсекрети истината за заразата на Григор с COVID-19

Григор Димитров

Дни след разразилия се скандал със заразения с коронавирус Григор Димитров на турнира в хърватския град Задар, проговори лекарят на местната тенис асоциация Игро Борич. Той призна, че е разговарял по телефона с българина след оплаквания на Гришо, три дни преди Димитров да разкрие, че има коронавирус.

„Говорих с него в четвъртък по телефона във връзка с болки, които усеща в лакътя. Не ми е казал нищо друго. Нямам информация, че не се е чувствал добре и дали е имал някакви симптоми на коронавирус“, коментира докторът, което подкрепя тезата, че Гришо е пипнал заразата или на турнира в Белград, или при посещението си в Хасково дни по-късно, тъй като има период, в който болният не чувства симптоми.

„Смятам, че организаторите на тенис турнирите в Белград и Задар допуснаха една единствена грешка. На трибуните имаше твърде много хора, които не спазваха дистанция и нямаше дезинфектанти.“, допълни докторът.

Припомняме, че в Сърбия усилено се опитаха да изкарат Григор основен виновник за разпространението на COVID-19 на турнирите в Белград и Задар, като някои, сред които и бащата на Новак Джокович, обясняваха как българинът е бил болен още при пристигането си от САЩ – 9 юни и е донесъл вируса в бившите югорепублики Сърбия и Хърватия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ