Клекнаха на протестърите! ВАС отряза Министерски съвет за втори лифт над Банско!

лифт Банско

Върховният административен съд днес е бутнал решението на Министерски съвет за Пирин от декември и забранява всякакво ново строителство във всички български паркове. Това ставая ясно от вече публикуваното решение на съда.

Според него решението, взето от Министерски съвет е невалидно, а на всичкото отгоре държавата трябва да заплати на жалбоподателите „ВВФ Световен фонд за дивата природа, Дунавско – Карпатска програма България”, представлявани от А. Карагьозов и Тома Белев сумата от 810 лева за разноски по делото.

„По изложените съображения, настоящият тричленен състав намира, че предвиденото с обжалвания административен акт изграждане на водохващания, изграждане и разширение на ски писти и съпътстваща техническа инфраструктура противоречи на забраната за строителство в националния парк по чл. 21, т. 1 ЗЗТ“ пише в мотивите на съдиите от ВАС, с които се отменя решение № 821/29.12.2017 г. на Министерски съвет.

Все пак решението подлежи на обжалване пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ