Симеон Щерев през сълзи: Синът ми не можеше да диша, лекараството ми е 2 лева

Николай Щерев

„Синът ми Николай потърси лекарска помощ, когато вече не можеше да диша. До последно е тренирал на високи обороти, мислил, че е настинка“, разказа легендарният треньор Симеон Щерев, който заедно със съпругата си Мария също дадоха позитивен тест за коронавирус. Щерев-старши и жена му са у дома си под карантина, чувстват се добре. Треньорът разказа, че няма симптоми на COVID-19. Убеден е, че синът му Николай е в сигурни ръце, но не разкри подробности за състоянието му.

Преди дни се разбра, че Щерев-младши е интубиран и поставен на апаратна вентилация във ВМА.

„Убеден съм, че е в професионални ръце. Искам да благодаря не само на лекарите във ВМА, а на всички медицински лица на първа линия, които се стараят да помагат на болните. Поклон пред всички лекари“, каза Симеон Щерев в интервюто, което даде за NOVA.

„Синът ми е изтървал положението – имал е настинка, а е продължил да тренира. Подценил е ситуацията“, разказа треньорът по борба.

„Аз декември имах грип, който изкарах по-тежко от COVID-19. Бях с температура, няколко дни не можех да стана от леглото. А сега на крак, нямам симптоми дори. Всичко опира до това човек да не се паникьосва. Да не чака да стане късно, а навреме да се потърси лекарска помощ“, коментира Симеон Щерев.

„Няма нищо страшно, стига да се подходи сериозно. Аз съм добре, няма ден, в който да не съм се разходил в двора. Единственото нещо, което почувствах, бяха болки в мускулите на кръста и гърба и тогава пих аналгин. Сега не мога да кажа, че съм болен, добре съм. Съпругата ми по същия начин – болки в кръста и гърба. По-добре се чувства в момента“, разказа още Щерев.

„Сега пия само аналгин и парацетамол. Затрудненото дишане е проблем. Ако го имате, веднага отидете да ви прегледат“, каза треньорът.

„Вярвам, че този вирус ще го лепнат всички, по-голямата част от хората. Навсякъде може да се хване, гаранция няма, но няма нищо страшно, не трябва да се плашим от коронавируса. Нека не се създава паника. Ето, аз съм под карантина, но съм здрав, нямам никакви симптоми. Много трудно някой може да разбере къде се е заразил – може в магазин, в банка, навсякъде. Апелирам към хората да не се паникьосват“, добави Симеон Щерев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ