Пламен Младеновски оттеглил кандидатурата си за шеф на КЕВР

Пламен Младеновски

Предложеният от ГЕРБ за нов шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Пламен Младеновски е оттеглил кандидатурата си. Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

Според Николов Пламен Младеновски е оттеглил кандидатурата си, тъй като не е получил достатъчно широка подкрепа за оглавяването на енергийния регулатор.

„Процедурата за избор на нов председател на КЕВР, започва отначало. Дотогава на поста остава досегашният председател Иван Иванов“, заяви Валентин Николов.

Кандидатурата на Пламен Младеновски бе внесена от политическа партия ГЕРБ официално в Народното събрание минала седмица, тъй като мандатът на Иван Иванов изтече. Младеновски бе единствената кандидатура за поста. В момента тече процедура по подмяна и на част от членовете на КЕВР заради изтекли мандати.

Младеновски бе шеф на дирекция в регулатора. Не е широко популярен, но отскоро с него са свързани два любопитни факта. Първият – изборната процедура бе съпътствана от поправка в Закона за енергетиката, според която изискваният досега за поста управленски стаж от 10 години (7 в ресора) бе смъкнат на 5 години. А Младеновски започва работа в КЕВР през 2013 г.

Вторият факт е, че бившият омбудсман и настоящ опозиционен партиен лидер Мая Манолова разкри чрез инициали връзката между законовите промени и конкретния човек.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ