Каракачанов: Нека да чуем какви са причините, за да влезе прокуратурата в президентството

Красимир Каракачанов

Не мога да ви кажа, военната прокуратура на практика работи по закона за съдебната власт, каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов, попитан дали е запознат с детайли и причините за действията на представители на прокуратурата днес в сградата на президентската институция, предаде БТА.

Нека да чуем какви са причините, за да влезе прокуратурата в президентството, каза Каракачанов. Когато от президентството са се интересували от нещо, което се случва в МО, винаги сме получавали писмено запитване. И според правомощията, които имаме по закона за отбраната, сме отговаряли също в писмен вид. Така че аз не мога да ви кажа за какво става дума, добави министърът, който днес дойде в парламента, за да отговори на актуални въпроси в ресорната комисия.

На въпрос за ситуацията в НСО, Каракачанов напомни, че още когато е бил гледан пакетът закони за службите, от парламентарната им група са подкрепили другите, но не и закона за НСО. Каракачанов каза, че самият той, като заместник-председател на парламента преди и като вицепремиер сега, не ползва НСО. Според него може би взетото решение част от охранителните функции за някои лица в изпълнителната власт да се поемат от МВР е правилно. Според Каракачанов предложения може да има, но окончателните решения за охраняваните трябва да се взимат от началника на НСО.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ