Кървава снимка от протестите ядоса България

Протест, Арест

Ескалира напрежението по улиците на София. Граждани от протестиращите срещу управлението на Борисов се събраха около автобусите с хора, с които пристигнаха в София привърженици на ГЕРБ за контрапротест в подкрепа управлението. Много от хората финтираха полицията по заобиколни пътища. при тръгването на един от автобусите бяха хвърлени бутилки с минерална вода, а полицията

Протестиращите против властта първо целиха тръгващите рейсове, след това наобиколиха спрелите и все още не тръгнали автобуси и се опитваха да влязат в тях.

Малко след паметника на Левски протестиращи велосипедисти спираха автобусите на пешеходна пътека. Полицията успя да ги разгони.

Разобличихме,  че хората на ГЕРБ садокарани с автобуси от страната, каза пред журналисти една от велосипедистките.

Напреженито ескалира ще повече.  Бяха арестувани трима души. Единият от арестуваните е  ритнал полицай. Отведени са с полицейска кола.

Хаос има и на кръстовището на „Дондуков“ и „Раковски“. Не спира вербалната агресия между различнитте групи протестиращи. Подкрепящите Борисов са затворени в автобусите.

В един момента протестиращите  започнаха да скандират „!Убийци!“ срещу полицаите, които свалиха каските си.  Бурни викове „Оставка!“ бе насочен към кордона с полицаи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ