10:46, Бойко Борисов наруши мълчанието: Не знам как ще преживеем

Бойко Борисов

Правителството променя наредбата за работната заплата. 28 точки ще разглежда на днешното си редовно заседание Министерският съвет.

„Няколко думи ще кажа за протестите. Миналия петък когато влязохме в чакалнята на еврозоната не беше контрапротест. Хората ни поздравиха и подкрепиха за влизането в банковия съюз

Едното беше свързано с безпорния успех на България и влизането в банковия съюз. Не е било контрапротест.

Винаги съм бил на страната на протестиращите, мъчно ми е много за разединението на нацията, което е толкова силно, че не знам как ще преоодлеем следващите месеци. България е може би единствената държава в света, която смята, че няма коронавирус“, каза Борисов.

Борисов заяви, че в цял свят започват да се връщат мерките, носенето на маските, а само в България нищо не се спазва. “

Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят, от Америка до Европа, и нито един индикатор не дава, че ще се подобри ситуацията. Тогава икономическите и социалните искания ще станат повече, а нито сме спрели проектите и увеличението на доходите, правим всичко, за да не ни удари силно тази криза“, отчете премиерът.

„С огромни усилия приходните агенции поддържат това, което имаме. Влизайки в тази криза, държавата трябва да бъде много консолидирана. Имам идеи в тази посока, но ме спира съветът на лидерите в петък и събота. Това ще бъде най-важния съвет, ще бъдем на живо, за да договорим бюджета. Успяхме да се преборим да се планират повече пари за България и сега трябва да го отстоим“, категоричен бе Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ