САЩ налагат санкции на „Балкански поток“

Херо Мустафа, Бойко Борисов

САЩ ще наложат санкции на газопровода „Балкански поток“ и на връзката му с България, научи Клуб Z от източник в службите. Това е било главната тема на вчерашната среща на министър-председателят Бойко Борисов с посланичката на САЩ Херо Мустафа вчера.

Втори източник, добре запознат с проекта, потвърди информацията.

Според него US санкциите върху „Турски поток“, който Борисов нарича „Балкански“ на българска територия, са сигурни.

Българските власти още се опитват да спасят изграждащото се отклонение към страната ни. В опасност е и строителството на газовата връзка с Гърция, по която трябва да минава американски втечнен газ в страната ни.

Според първия ни източник Борисов и Мустафа вчера много малко са говорили за изявлението на американското посолство у нас относно протестите. Посланичката е изяснила, че то не трябва да се възприема като подкрепа на исканията на протестиращите за оставка на правителството и на главния прокурор. Станало е ясно, че още никой от Вашингтон не я е питал за събитията в България, а за нуждата от изясняване са настояли дипломати от посолството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ