Борисов свиква спешен Коалиционен съвет, причината Министерски оставки

Бойко Борисов

Днес при премиера Бойко Борисов ще се проведе заседание на Коалиционния съвет. Очаква се на него ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да обсъдят ситуацията след протестите и оставките в правителството.

Припомняме, че Борисов поиска оставките на трима министри, за да отпадне съмнението, че ГЕРБ е обвързана с ДПС. Така с властта ще се разделят финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. До решението се стигна, след като лидерът на ГЕРБ говори с областните координати на партията.

Междувременно ще се дискутират и вариантите за самото бъдеще на кабинета. Според различните версии са възможни три варианта.

Вчера Борисов коментира, че ситуацията не е приятна. Той подчерта, че трябва да се уважава правото на протестиращите, но бил готов да се обзаложи, че при предсрочни избори наесен и зимата за България ще предстоят трудни дни.

Относно съдбата на правителството премиерът заяви:

„Народът – той определя кой, как и кога да управлява. Има и инструменти, които казват по какъв начин се прекратява мандат или се правят предсрочни избори. Само че с кадрите, които да в президентството … затова много искам да проговорим тези неща, включително и с коалиционните партньори. Ако нямаме план за стабилност, включително и с опозиционните партии да се договори какво ще правим и през останалите месеци… Никой не може да се справи сам“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ