Професори от БАН заковаха Борисов: Корупцията ни доведе до тук

Бойко Борисов

Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости. Това заявяват 169 учени и специалисти от Българската академия на науките в отворено писмо, с което искат оставката на правителството.

Те насочват вниманието и към проблемите на съдебната власт, която е подчинена на изпълнителната, докато прокуратурата „безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики“.

„Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение“ – така завършват писмото си учените от БАН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ