Лоши новини за Бойко Борисов преди Богородица, топ адвокат пусна официален иск срещу него

Бойко Борисов

Адвокатът Елена Гунчева е изпратила сигнал срещу премиера Бойко Борисов заради нарушение на Закона за закрила на детето. Сезирана за нарушение на чл.11 ал.4 е била Държавната агенция за закрила на детето. Повод е снимката на премиера, който преди няколко дни избра да публикува снимка, на която е заедно със своите невръстни внуци.

„Считам, че лицето Борисов грубо е нарушил не само чл.11 ал. 4 от Закона за закрила на детето, но и редица международни конвенции, гарантиращи закрилата на децата, поради което моля да извършите необходимата проверка, да установите с акт нарушението и да наложите предвидената в закона глоба на лицето. Също считам, че следва да проверите, дали децата на снимката не са в постоянен риск по смисъла на закона, тъй като това е пореден опит да се използват малолетни деца в политическата надпревара и решения, което е недопустимо“, сигнализира адвокатът.

„Безспорен факт е, че снимката е публикувана на политическа страница на лидер на политическа партия и министър-председател на държавата. Общоизвестно е какви решения очаква българският народ от лицето Бойко Методиев Борисов и в каква връзка ще бъдат те – а именно, ще подаде ли оставка под натиска на продължаващите повече от месец сериозни протести срещу неговото управление“, пита Гунчева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ